Taxus snoeien tegen kanker!

Taxus snoeien tegen kanker!

Afgelopen zaterdag vond de kick-off plaats van de landelijke campagne van Vergroot de Hoop. Het betreft een nationale inzamelactie van taxussnoeisel, een belangrijke grondstof voor chemotherapiebehandelingen bij kankerpatiënten.

Over vergroot de hoop

Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel, een basisgrondstof voor chemotherapie, in te zamelen. Deze inzameling krijgt de medewerking van gemeentes die hun inzamelpunten ter beschikking stellen. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding.

Daarom doneert Vergroot de Hoop per kubieke meter een bedrag aan een organisatie die werkt rond kankerpreventie. De gemeentes mogen zelf beslissen over de bestemming van het geld. Voorwaarde is wel dat het ten goede komt van een erkende organisatie of instelling die zich rechtstreeks met de bestrijding van kanker bezighoudt.

Pak uw snoeischaar en help ook mee aan de strijd tegen kanker!

Gooi het snoeiafval van uw taxus dus niet weg en draag zo uw steentje bij aan de strijd tegen deze vervelende ziekte. Hier vindt u een overzicht van alle deelnemende gemeentes