Nieuws

Iedere week ontzettend veel en leuke nieuwsberichten over wat u kunt doen in de tuin, tips over bepaalde bloemen en planten, leuke activiteiten en meer nieuwtjes over Tuincentrum de Mooij in Rijnsburg. Als specialist in groen delen wij onze kennis en hopen wij dat u met plezier onze berichten leest! 


Woonachtig in Rijnsburg, Leiden, Noordwijk, Katwijk of omgeving? Kom gezelling langs in ons tuincentrum vol inspiratie en leuke cadeau artikelen! Kijk ook eens in onze webshop
  

Zonnebloemen weken

Maak kennis met de zonnebloem, een explosie van vrolijkheid! Deze zomerkoningin is overigens niet alleen maar in het geel te verkrijgen... 

Lees meer...
Zomerbloeiers in pot: instant kleur!

Fleur je balkon of terras in een handomdraai om met zomerbloeiers in pot en creëer een vrolijke bloemenzee. In ons tuincentrum vind je een ruime keuze uit zomerbloeiers!

Lees meer...
De eetbare tuin in de zomer

Iedereen is tegenwoordig aan het moestuinieren, of je nu een grote tuin of alleen een balkon hebt met een paar potten. Afhankelijk van het weer is het vooral zaak in de gaten te houden of je oogst niet verdroogt of verdrinkt. Verder moet je niet te vroeg of juist te laat oogsten, want dat gaat ten koste van de smaak. Een paar hoogzomertips voor de eetbare tuin en het eetbare balkon.

Lees meer...
Vlinderstruiken: Om verliefd op te worden!

Er zijn veel soorten Buddleja. De meest voorkomende soort is de Buddleja davidii, die het prima doet in onze regionen: hij is sterk en stelt weinig eisen aan de grond. De struik heeft alleen een hekel aan natte voeten. Hoe meer zon, hoe meer bloemen. Tegenwoordig zijn er ook meer compacte en klein blijvende vlinderstruiken, zoals de ‘Blue Chip’ en de ‘White Chip’. Die worden niet hoger dan 65 centimeter en zijn ideaal voor in een kleine tuin, of in pot op balkon of terras.

Lees meer...
De levende tuin

Deze maand wordt in het kader van ‘de levende tuin’, die aantrekkelijk is voor mens en dier, water in de tuin gepromoot. Op hete zomerdagen snakken planten, dieren en insecten naar vocht, en daar kun je ze op verschillende manieren bij helpen.

Lees meer...
Hoogzomerklus: de tuin besproeien

Met een periode van droogte is de tuin besproeien een must! Bekijk de vele verschillende besproeiingsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat je dierbare planten de zomer goed doorkomen en ook na een eventuele vakantie er weer fris en fruitig bijstaan.

Lees meer...
Zaaien en planten in juli

Juli is doorgaans een zeer warme maand. Je kunt nu volop genieten van de vele bloemen, geuren en een verse oogst. Tussendoor kun je ook nog wat planten en zaaien, zeker in de moestuin.

Lees meer...
Cannova

Canna’s doen denken aan (sub)tropische landen en gebieden, mooie stranden, zwoele nachten, bloembedden, zon, warmte en vrolijkheid. Cannova brengt deze tropische plant nu ook naar ons eigen gematigde zomerklimaat. Maak nu kennis met deze prachtige plant!

Lees meer...
Rozengeur binnen en buiten

In juni en juli bloeien de rozen volop. In ons tuincentrum in Rijnsburg vind je een mooie selectie rozen voor binnen en buiten en nu kun je ze heel goed uitkiezen op kleur en geur. 

Lees meer...
Water in de tuin

Op warme dagen is het goed toeven buiten. Ook mediterrane (kruiden)planten en exotische gewassen gedijen goed bij zon en droogte. Maar heel veel andere planten – en kleine dieren en insecten – snakken naar een slokje water. Tips om uw tuin zo ‘levend’ mogelijk te houden.   

Lees meer...