Nieuws

Iedere week ontzettend veel en leuke nieuwsberichten over wat u kunt doen in de tuin, tips over bepaalde bloemen en planten, leuke activiteiten en meer nieuwtjes over Tuincentrum de Mooij in Rijnsburg. Als specialist in groen delen wij onze kennis en hopen wij dat u met plezier onze berichten leest! 


Woonachtig in Rijnsburg, Leiden, Noordwijk, Katwijk of omgeving? Kom gezelling langs in ons tuincentrum vol inspiratie en leuke cadeau artikelen! Kijk ook eens in onze webshop
  

Zomertrends 2016 (NL)

Het heerlijk zomertje is gekomen. Het is zonnig en warm, dus we kunnen én willen zo veel en lang mogelijk buiten genieten. Vergroot het ontspannen vakantiegevoel in eigen tuin met mooie planten, vrolijke accessoires en comfortabele buitenmeubels, passend bij de nieuwste trends.

Lees meer...
Vlindervriendelijk Tuinieren

Juni is dé maand waarin we aangenaam verrast kunnen worden door vrolijk fladderende vlinders in de tuin. Helaas zien we ze al jaren veel minder vaak dan vroeger het geval was, maar het tij keert langzaam weer ten goede. U kunt daar op een heel makkelijke manier aan bijdragen en uw tuin niet alleen aantrekkelijker maken voor vlinders, maar ook voor uzelf. Bijvoorbeeld met bloeiende planten van het vroege voorjaar tot ver in de herfst.

Lees meer...
Campanula Ambella

De Campanula of klokjesbloem is een ideale plant voor zowel binnen in de huiskamer als buiten op het terras. De Campanula Ambella is veelzijdig en kan op allerlei manieren gebruikt worden om uw tuin of balkon op te fleuren. Denk daarbij aan het planten in uw borders, het maken van mooie hanging baskets of het opmaken van mooie potten voor op uw terras of tuintafel.

Lees meer...
De Zomer Begint!

Op 21 juni breekt de zomer aan. Op de langste dag van het jaar is er genoeg te doen en te genieten in de tuin. Aanraders voor een lang, ontspannen en fleurig tuinseizoen, en klussen om nog snel vóór de 21ste te klaren. 

Lees meer...
Levende Tuin: Vlinders

In een ‘levende tuin’ met een rijke, gevarieerde beplanting is het genieten van allerlei getjirp, gefladder en gezoem. Probeer uw tuin vooral ook zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor vlinders, want hun aantal is nog altijd dalende. En wie wordt er nu niet blij van het zien van zo’n mooie, kleurige fladderaar? 

Lees meer...
Verwen uw vader met Vaderdag!

Op 19 juni is het weer Vaderdag. Alle reden om bij ons tuincentrum in Rijnsburg langs te komen om hem met een prachtig cadeau te verrassen.

Lees meer...
BBQ tips

Bent u ook al weer volop aan het BBQen? Wij hebben de BBQ tips voor een gezellige en heerlijke barbecue voor u op een rij gezet!

Lees meer...
De Nationale Tuinweek

Van 11 tot en met 19 juni 2016 organiseert het tijdschrift Groei & Bloei voor de derde keer de Nationale Tuinweek. Het thema van dit jaar is: ‘Nederland en Vlaanderen in bloei.' Welke open tuinen en fietspuzzeltochten zijn er? 

Lees meer...
Tuintips Juni

Juni is de maand waarin de rozen volop bloeien. Maar ook tal van andere planten en struiken overladen ons met hun kleuren en geuren. Neem vooral de tijd ervan te genieten, maar denk ook aan deze klussen:

Lees meer...
Tips voor Moestuinieren in Juni

Het is een heerlijke maand, zeker in de moestuin, want alles groeit als kool. Het kan al flink  warm worden en dan is water geven het devies. Wat kunnen we nu nog meer doen voor een rijke, smakelijke en gezonde oogst?

Lees meer...