Nieuws

Woonplant van de Maand juni: lepelplant

De Woonplant van de Maand juni krijgt sinds een paar jaar extra aandacht door de NASA Clean Air Study. Deze had als doel schone lucht in ruimtestations te onderzoeken en de lepelplant kwam naar voren als bovengemiddeld luchtzuiverend. Wilt u ook een gezonde leefomgeving met frisse lucht dan is de Woonplant van de Maand juni echt iets voor u!

Lees meer...
Tuinplant van de Maand juni: aardbei

Als je aan de zomer denkt, dan denk je aan aardbeien. Heerlijk om van te snoepen, maar ook heel leuk om zelf in je tuin te zetten. De aardbei (Fragaria) is een makkelijke plant waar je al snel de eerste vruchten van plukt. De aardbeienplant staat als Tuinplant van de Maand juni eens lekker in de spotlights!

Lees meer...
Toptuintips

Bent u iemand die het tuinieren helemaal in de vingers heeft? Of leggen die mooie, nieuwe planten bij u steeds het loodje? Met deze basisregels vergroot u de kans op een weelderige, groene en fleurige tuin, en voorkomt u teleurstellingen.

Lees meer...
Geraniums in tuin en pot

Het zijn dankbare planten die eindeloos lang bloeien. Geraniums zijn er in heel veel soorten en maten. Plant ze in bakken op het balkon en aan de balkonrailing en u heeft in een handomdraai een mediterraan vakantiesfeertje. In de tuin vormen ze al snel sterke en grote pollen, die opkomend onkruid onderdrukken. 

Lees meer...
Herken de kever

Bloemen en bladeren ontluiken. Prachtig om te zien! Maar al dat prille groen vertoont soms opeens rare gaten. En wat is dat voor eng kevertje daar op die plant? Naast slakken en bladluizen moeten we nu ook kevers in de gaten houden!

Lees meer...
Tuin met klasse

Een klassieke tuin kan omschreven worden als strak maar toch romantisch. Kenmerken zijn gesnoeid groen in combinatie met zachte bloeiende planten. Vaste planten in borders en perken van een klassieke tuin zorgen voor kleur en beleving tijdens de verschillende seizoenen. Klassieke vaste planten zijn stuk voor stuk soorten met prachtige bloemen en gezond groen blad. Je creƫert er een echte tuin met klasse mee.

Lees meer...
Goed gereedschap is het halve werk!

Tuingereedschappen om te snoeien, zagen en snijden zijn er in vele soorten en in vele maten. De vraag die bij veel tuinliefhebbers rijst is welk tuingereedschap geschikt is voor welke tuinklus, daar geven wij bij deze een passend antwoord op! 

Lees meer...
Het haar van moeder aarde

Overal ter wereld komen grassen voor, van prairies tot moerassen en van bergweiden tot kustgebieden. Gras wordt daarom ook wel het haar van moeder aarde genoemd. Voor de tuin is er een selectie van de mooiste soorten beschikbaar, met sierlijke smalle bladeren en wuivende pluimen.

Lees meer...
Beruchte woekeraars

In mei schiet alles de grond uit. Heerlijk! Maar er zijn ook planten, naast onkruid, die we nu goed in de gaten moeten houden. Voor u het weet nemen ze de hele tuin over.

Lees meer...
Handige tips voor Kuipplanten.

Kuipplanten of oranjerieplanten horen thuis in zuidelijke landen. De meeste kunnen wel een paar graden nachtvorst verdragen, maar voor de zekerheid halen we ze in oktober binnen en laten we ze overwinteren tot half mei. Bij goede verzorging kunnen kuipplanten jarenlang meegaan. Een reden te meer om ze met de beste zorg te omringen. Deze tips helpen u hierbij.
...

Lees meer...