Kamerplanten

Kamerplanten kopen in Zuid-Holland? Kom langs bij Tuincentrum De Mooij in Rijnsburg en bekijk ons brede assortiment. Wij wijzen u graag op leuke kamerplanten die u wellicht in uw huiskamer wilt hebben. Daarnaast beantwoorden we natuurlijk al uw vragen over de verzorging van uw kamerplanten.

Het belang van kamerplanten voor uw binnenklimaat

Kamerplanten zien er natuurlijk fris en vrolijk uit en ze fleuren uw hele interieur op, maar er is meer dan alleen die sierwaarde. Kamerplanten zorgen namelijk ook voor een gezond binnenklimaat. Dit doen ze op verschillende manieren:

  • Kamerplanten voegen zuurstof toe aan de lucht.
  • Ze houden het vochtgehalte op peil.
  • Kamerplanten zuiveren de lucht van schadelijke stoffen.

Tegenwoordig zijn onze huizen zo goed geïsoleerd dat schadelijke stoffen niet weg kunnen en de lucht droog en muffig wordt. Kamerplanten kunnen dit probleem voor u oplossen!

Breed assortiment kamerplanten

Bij Tuincentrum De Mooij vindt u een breed assortiment kamerplanten. We verkopen:

Laat uw nieuwe kamerplant combineren met een leuke pot, schaal of mand, zodat de plant nog beter tot zijn recht komt. Bedenk goed welke stijl u aan wilt houden en vindt een balans in het aantal groene en bloeiende kamerplanten.

Originele manieren om uw kamerplant neer te zetten

Met kamerplanten kunt u veel meer kanten op dan u misschien denkt. Wij hebben wel wat ideetjes voor u. Koop planten van verschillende hoogtes; maak de range tussen de kleinste en grote plant maar lekker groot. Hierdoor creëert u namelijk beweging; een speels effect. Zet de kleine plantjes bijvoorbeeld naast de grotere planten. Een andere manier om beweging te creëren is door kamerplanten van dezelfde soort of grootte op verschillende hoogtes neer te zetten. Spijker bijvoorbeeld drie plankjes aan de muur; alle drie op een andere hoogte en zet de planten hier op. Maar het kan natuurlijk ook simpeler door de ene plant op een kastje te zetten en de andere op de grond. Wat ook altijd heel leuk is, is om kamerplanten op te hangen. Maak bijvoorbeeld een hanging basket. Cactussen en vetplanten kunt u leuk met elkaar combineren en in een groepje bij elkaar op een schaal zetten.

Populaire kamerplanten

Bent u er nog niet uit welke kamerplanten u wilt kopen? Wij hebben wel wat ideeën voor u:

  • De orchidee. Deze kamerplant is heel populair en staat dan ook in bijna iedere woonkamer. Hij staat bekend om zijn imposante bloemen en kleurendiversiteit; er bestaan zelfs orchideeën die meerdere kleuren hebben. De plant bloeit heel vaak!
  • De lepelplant. Dit is nou zo’n typische luchtzuiverende kamerplant; eigenlijk al reden genoeg om hem te kopen toch? Maar daarnaast heeft de plant ook nog eens originele witte blaadjes die tussen zijn frisgroene volle bos bladeren heen steken. Dit geeft een leuk effect!
  • Palmen. Er zijn verschillende soorten palmen, maar ze hebben één overeenkomst. Ze maken uw woonkamer meteen een heel stuk groener. Een leuke palm is bijvoorbeeld de Draconae (drakennagel).
  • De gatenplant. Over een origineel uiterlijk gesproken! De gatenplant heeft allemaal ronde gaten in zijn bladeren; dat is weer eens iets anders. De plant kan erg hoog klimmen en kan goed op een donkere plaats staan. U hoeft hem ook maar weinig water te geven.
  • De ananasplant. Deze plant wordt ook wel de antisnurkplant genoemd, omdat hij kan helpen tegen snurken. Zet de plant dus vooral in uw slaapkamer, maar zorg wel dat hij genoeg lucht krijgt. De sierwaarde is heel hoog door de mooie siervrucht die boven de plant uitpronkt.
  • Medinilla. Deze plant heeft ook zeker een hoge sierwaarde en dit komt door de grote roze bloemen. De vierkante stengels voelen aan als kurk.

Kom langs bij Tuincentrum De Mooij voor het gehele assortiment!

Bekijk ook: 5x kamerplanten die direct sfeer geven.