Hippe bladplanten voor in huis

Hippe bladplanten voor in huis

De dagen worden korter, de temperatuur daalt. We gaan weer meer tijd binnenshuis doorbrengen, wat velen van ons helaas toch al moeten doen vanwege het Covid-19 virus. Jungle-achtige planten met grote bladeren zijn al een tijdje populair, zowel in de tuin als in huis. Met die exotische kamerplanten zorg je in een handomdraai voor een aangename, ontspannen sfeer in huis. Ons tuincentrum in Rijnsburg biedt een grote collectie kamerplanten waar je zeker iets van je gading vindt, passend bij je smaak en de stijl van je interieur.

7 populaire kamerplanten

  1. Croton, ook wel wonderstruik genoemd. Deze kamerplant is een echte blikvanger die meer dan twee meter hoog kan worden. Het bonte blad is er in vrijwel alle kleuren van de regenboog: geel, rood, oranje en zelfs paars. De plant kan goed tegen direct zonlicht, dus kan prima op een plekje dichtbij een raam. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft.
  2. Zamioculcas, ook wel Emerald Palm genoemd. Deze sterke kamerplant krijgt stengels van wel zestig centimeter met leerachtig, glanzend en donkergroen blad. Hij is heel makkelijk in het onderhoud en doet het ook goed op minder lichte plekken in huis. Hij vraagt weinig water, maar fleurt op van een regelmatige sproeibeurt. Geef hem eens in de maand een beetje plantenvoeding.
  3. Helemaal terug van weggeweest en oersterk, daarom staat de Sanseveria of vrouwentong ook wel bekend als ‘de studentenplant’. Hij heeft maar weinig water nodig, zo een keer in de twee weken. De spitse, vleesachtige bladeren zijn er in verschillende tinten effen groen, maar ook gespikkeld, gestreept of geelgoud-gerand. Op een lichtere plek kleurt het blad lichter, maar ook op een minder lichte plek gedijt de Sanseveria.
  4. De Calathea is ook zo'n opvallende kamerplant met allerlei bladtinten en -tekeningen. Bovendien is het een beweeglijk type, want hij trekt het blad samen als het donker wordt en laat de bladeren weer langzaam uitwaaieren als de zon opkomt. Zet de Calathea niet in de volle zon, want dan kunnen de randen van de bladeren bruin worden. Geef hem regelmatig water. Af en toe een sproeibeurt bevalt hem ook goed.
  5. De Alocasia, olifantsoor, is ook zo'n exotische, jungle-achtige verschijning met grote bladeren. Het is ook een elegante, transparante kamerplant, want hij heeft lange, ranke stelen die ook een opvallende tekening kunnen hebben. Terug van weggeweest, want in de jaren vijftig van de vorige eeuw was de Alocasia mateloos populair. De olifantsoor houdt van een lichte plek en licht vochtige grond.
  6. De Monstera Deliciosa wordt ook wel gatenplant genoemd en past helemaal bij de 'Urban Jungle'-trend én bij de planten die terug zijn van weggeweest – lekker retro dus. De grote, opvallende bladeren die luchtzuiverend werken houden van licht, maar zet de Monstera niet in de volle zon. Verder houdt de gatenplant van licht vochtige grond, dus geef hem twee keer per week water.
  7. De Aloë Vera is vooral bekend van de vele verzorgingsproducten waarin het sap en de geleiachtige binnenkant van de spitse, grijsgroene bladeren van de vetplant worden gebruikt. Het is ook een fijne, tropische verschijning in je interieur. Hij vraagt nauwelijks onderhoud en heeft bovendien een luchtzuiverende werking. De Aloë Vera houdt van een zonnige plek en heeft weinig water nodig.

Meer hippe kamerplanten

Cactussen en vetplanten, maar ook andere ‘retroplanten’, zoals het Chinees lantaarntje, kindje-op-moeders-schoot, de groen-wit gestreepte graslelie en het erwtenplantje (Senecio rowleyanus) zijn nog steeds mateloos populair. Net zoals het pannenkoekenplantje en begonia’s, met name de stippenbegonia, die in elk hip interieur en in elke trendy horecagelegenheid te vinden is. Je vindt ze allemaal in ons  tuincentrum in Rijnsburg, naast allerlei soorten potten, hangers, schalen, sokkels, glazen stolpen, minivitrines en andere producten om je planten mooi en eigentijds te presenteren.