Tips om uw kerstboom mooi te houden

Tips om uw kerstboom mooi te houden

4 tips om uw kerstboom mooi te houden

U bent al in de kerststemming gekomen met de aankoop van uw nieuwe boom! Niets overtreft natuurlijk de heerlijke geur van een echte kerstboom.

Speciaal voor u hebben wij 4 tips op een rij gezet om uw kerstboom zo lang mogelijk in goede staat te houden.

1. Acclimatiseren

Heeft u de boom op een buitenlocatie gekocht? Laat de boom dan eerst een dag wennen aan een tussentemperatuur, bijvoorbeeld in de garage voordat u de boom in de verwarmde woonkamer zet.

2. Locatie

Zet de boom niet te dicht bij een verwarming of onder een lamp. Droge lucht versnelt de uitdroging van de naalden die hierdoor zullen uitvallen. Een plek op de tocht of naast een deur die de hele dag open en dicht gaat is ook geen aanrader.

3. Water

Als de kerstboom in de juiste pot of mand staat, mag deze gelijk enkele liters water krijgen. Hierna is een halve liter tot één liter water op een dag echt wel nodig zodat de boom voldoende vocht binnenkrijgt. Gebeurt dit niet, dan kunnen de naalden sneller uitvallen.

4. Potkeuze

Zorg ervoor dat de stam of kluit van de boom in een ruime pot komt te staan met voldoende ruimte voor aarde eromheen. Ook moet het overtollige water weg kunnen lopen in een lekbak.

Na deze tips kunt u een boom met kluit na de kerst prima in de tuin planten. Denk er wel aan om de boom eerst weer te laten acclimatiseren op een wat koelere plek.