Nieuwe vestiging in Oegstgeest

Nieuwe vestiging in Oegstgeest

De Mooij start tuincentrum in Oegstgeest

Eén en één is soms drie. Dat is zeker het geval aan de Haarlemmerstraatweg. Daar komt per 6 april een nieuwe vestiging van tuincentrum De Mooij. Zij gaan de ruimte huren waarin voorheen tuincentrum Van Nieuwland gevestigd was.

Het ‘moederfiliaal’ van tuincentrum De Mooij is gevestigd aan de Noordwijkerweg in Rijnsburg. “Onze klanten komen uit de hele regio, en hebben erg veel last van de afsluiting van de Brouwerstraat. Vanuit Rijnsburg kun je het kanaal niet meer over om bij het tuincentrum en de overige bedrijven te komen. Omdat het nog zeker vier maanden duurt voordat de brug weer open gaat, besloten we op zoek te gaan naar de mogelijkheid om in de regio een goed bereikbaar nieuw filiaal te openen.”

Op 13 maart belden zij met hovenier Ad van Nieuwland, over zijn leegstaande kas. Van Nieuwland was zelf toevallig ook een efficiencyslag aan het maken. “Doordat ik samen ga werken met hoveniersbedrijf Aart Verhagen, en dat vanuit een andere lokatie ga doen, is er hier op de Haarlemmerstraatweg veel ruimte over. Zonde om leeg te laten staan. Mijn kantoor blijft overigens wel hier gevestigd.” In oktober 2008 besloot Ad van Nieuwland het roer om te gooien en zich (weer) volledig te richten op het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Met ‘de winkel’, het tuincentrum, stopte hij toen, en sindsdien stond de kas leeg.

Henkjan de Mooij is erg blij met de kans die hij krijgt in Oegstgeest. “We zullen hier een leuk assortiment kamer- en terrasplanten gaan verkopen. Ook zullen er allerlei leuke potten, potgrond en tuingereedschap verkocht worden. Rijnsburg blijft ons moederbedrijf; daar zullen alle tuinmeubelen en barbecues uitgestald blijven staan. Het is daar immers minstens vier keer zo groot. Hier in Oegstgeest zal een klein gedeelte daarvan staan.

Het huurcontract dat beide groene ondernemers met elkaar sluiten is voor twee jaar. “We hebben beiden veel zin in deze nieuwe uitdaging. Het mooie is dat we elkaar als tuincentrum en hoveniersbedrijf kunnen versterken door klanten naar elkaar door te verwijzen.”

Tuincentrum De Mooij opent op 6 april zijn deuren in Oegstgeest. De eerste dag krijgen alle klanten plantenvoeding cadeau bij hun aankoop. De Mooij zal geopend zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.