Ongedierte en plagen

Wat te doen tegen de larven van de taxuskever?

De larven van de taxuskever kunnen bestreden worden met aaltjes tegen de taxuskever. Uitgieten op de aangetaste plaatsen volgens gebruiksaanwijzing in de perioden april/mei en augustus/september. Ga voor het bestellen van de aaltjes naar een tuincentrum.

Met dank aan ECOstyle!

Wanneer kan ik natuurlijke vijanden inzetten tegen engerlingen?

De geschikte periode is vanaf begin juli tot begin oktober.

Met dank aan ECOstyle!

Ik heb KattenSchrik gestrooid en toch blijven er katten komen. Wat kan ik nu doen?

Katten hechten aan hun territorium en proberen dat zo lang mogelijk vast te houden. Regelmatig blijven strooien dwingt katten uit te wijken naar een voor hen aantrekkelijker omgeving. U dient dus een klein beetje geduld uit te oefenen voor een optimaal resultaat. Verder is het belangrijk te vermelden, dat katten met niesziekte minder gevoelig zijn voor KattenSchrik omdat het reukvermogen verminderd is.

Met dank aan ECOstyle!

Slakken teisteren mijn hosta’s, heeft ECOstyle een milieuvriendelijke oplossing?

Vroegtijdig beginnen met het strooien van Escar-Go is de oplossing om de hosta’s slakkenvrij te houden. Strooi de korrels rondom de voet van de hosta, zodra deze begint uit te lopen in het voorjaar. Dit unieke, 100% natuurlijke product zorgt ervoor dat u geen slakkenresten vindt en geen slijmresten! Het ecologische product ter bestrijding van slakken in moes- of siertuin.

Met dank aan ECOstyle!

De bladeren van mijn rozen krijgen bruingele vlekken en vallen af. Wat is er aan de hand?

Hier is mogelijk een schimmel actief. Vroeg in het voorjaar beginnen te spuiten met de plantversterker Vital verhoogt de weerstand van de plant. Ook belangrijk is een goede bemesting en wees attent op de aanwezigheid van luizen.

Met dank aan ECOstyle!

Ik heb veel last van fruitvliegjes. Werkt Spruzit-R hier tegen?

Spruzit-R is een product wat in principe ook zal helpen tegen vliegjes. Spruzit-R is echter een contactmiddel, wat betekent dat de vliegjes geraakt moeten worden wil het werken. Dat zal in dit geval heel lastig zijn. Zijn het grote aantallen dan zal het helpen, anders is het heel lastig dit product toe te passen.

Met dank aan ECOstyle!

Ik wil de katten van de buurt uit de tuin houden met KattenSchrik. Maar hoe vinden mij konijnen en hond die geur?

KattenSchrik werkt op basis van geur. Honden zijn niet gevoelig voor de geur. Konijnen worden er echter niet blij van. Zij zullen de plekken waar u het strooit, het beste bij de in- en uitgangen van uw tuin, ook vermijden. Heeft u de konijnen echter in een hok, dan levert dit helemaal geen problemen op.

Met dank aan ECOstyle!