Brikettenbarbecues

Ik denk dat ik verfschilfers zie aan de binnenkant van de deksel! Wat moet ik doen?

Geen paniek, dit is geen verf. De binnenkant van uw barbecuedeksel is niet geverfd, deze is gecoat met een porselein geëmailleerde laag - een soort glazen eindlaag die niet kan schilferen. Wat u ziet is een afzetting van vet en rook dat opgebouwd wordt gedurende het gebruik. Tijdens gebruik, oxideren vet en rookdampen langzaam in koolstof en verzamelen zich aan de binnenkant van uw deksel. Deze afzetting zal waarschijnlijk schilferen en lijkt erg op verf. De schilfering begint normaal in het midden van de deksel en breidt zich naar buiten toe verder uit. Het kan eraf bladderen of afschilferen en is glimmend aan de ene kant en dof aan de andere kant. Deze koolstof afzetting is niet giftig, maar het is goed om dit regelmatig te verwijderen. Gelukkig is het geschilferde vet makkelijk te verwijderen. Borstel heel eenvoudig alle losse delen met de roosterborstel of met een prop aluminium folie weg voordat u met barbecuen begint. Om verder aanwas te voorkomen, na iedere keer dat u barbecuet, terwijl de deksel van de barbecue warm is en niet heet - veeg het af met een papieren doekje of een milde water en zeep oplossing.

Met dank aan Weber

Is er een eenvoudige manier om de briketten aan te steken?

Eigenlijk zijn er een paar trucs: gebruik de juiste briketten, gebruik Weber's speciale aanmaakblokjes, en gebruik een "Brikettenstarter." U kunt de volgende accessoires krijgen bij uw plaatselijke Weber dealer of neem contact op met de plaatselijke Weber distributeur. 

Briketten: begin met de premium briketten van Weber. Wij adviseren het gebruik van briketten boven het gebruik van het normale houtskool. Houtskool brandt te snel en te heet. Briketten branden veel langer in uw Weber brikettenbarbecue voor een beter resultaat. Pas op, er is verschil tussen de verschillende brikettenmerken. Onze Weber briketten zijn gemaakt van 1e klas hardhout, makkelijk aan te steken, behouden een stabiele kooktemperatuur en branden langer. Er zijn briketten op de markt met vulsels zoals zand dat het aansteken moeilijk maakt.

Aanmaakblokjes: gebruik de Weber aanmaakblokjes om de briketten veilig en zonder problemen te starten. Deze brandstof blokjes branden makkelijk, zijn geurloos, niet giftig en geven geen nare bijsmaak aan het eten.

Brikettenstarter: een ander handig accessoire is onze brikettenstarter. Vul de cilindervormige brikettenstarter met de juiste hoeveelheid briketten, leg daaronder twee of drie aanmaakblokjes. Steek de blokjes aan. Na ongeveer 25 tot 30 minuten hebben de briketten een lichtgrijze as over zich waarna u kunt beginnen met barbecuen. Giet de hete briketten op het onderrooster en zet uw barbecue op voor de directe of indirecte manier van koken. Draag Weber barbecue handschoenen voor uw veiligheid.

Met dank aan Weber

Wat is de juiste stand voor de luchtgaten op mijn ketel?

Uw brikettenvuur heeft een adequate luchtstroom nodig om goed te branden. Zet de luchtgaten op de deksel en de gaten aan de onderkant van de barbecue vol open terwijl u aan het barbecuen bent. Let op: Plaats de deksel zo op de ketel dat de luchtgaten van de deksel zich boven de briketten bevinden. Sluit deze alleen wanneer u klaar bent met barbecuen en de vlammen wilt doven. Denk eraan om de as eruit te schuiven en de as uit de opvangbak te verwijderen wanneer deze afgekoeld is.

Met dank aan Weber

Wat is het verschil tussen drievoudig vernikkeld of gietijzeren grillroosters?

Beide hebben hun voordeel. Het type grillrooster hangt af van het type barbecue. Gietijzeren roosters geven betere schroeilijnen, houden de hitte langer vast waardoor u niet hoeft te koken met hogere temperaturen. maar vereisen wel meer onderhoud. Drievoudig vernikkelde roosters zijn makkelijker in onderhoud.

Met dank aan Weber.

Hoe voorkom ik roest op mijn gietijzeren grillrooster?

Om de mooie schroeilijnen te houden van uw gietijzeren roosters en ook hun levensduur te verlengen is enige verzorging nodig. Zoals met elk gietijzeren kookgerei is het belangrijk om goed in te smeren.

Eerste gebruik: was het gietijzeren rooster eerst af met een milde afwaszeep om de beschermde wax te verwijderen. Spoel goed na met heet water en maak goed droog met een zachte doek of papieren doekje. NOOIT LATEN OPDROGEN OF IN DE AFWASMACHINE DOEN. Smeer nu de roosters in met olie om roest en aanplakken te voorkomen.

Insmeren: een goede plantaardige olie wordt aanbevolen voor de eerste keer insmeren. Sprenkel een klein beetje plantaardige olie over het gehele oppervlak, en verdeel het, inclusief alle hoeken, met een papieren doekje. Gebruik geen gezouten vetten zoals boter of margarine. Ga als volgt verder:

Plaats de briketten zoals u doet voor de indirecte kookmethode. Leg het kookrooster in de barbecue; plaats het deksel op de barbecue. Verhit de roosters voor 1 tot 1,5 uur. Sluit de luchtgaten om de kooltjes te doven, laat het rooster in de barbecue totdat het afgekoeld is.

Uw gietijzeren grillroosters zijn nu klaar om te gebruiken. Om roest te voorkomen moeten deze regelmatig weer ingesmeerd worden. Verwijder eventuele roest met een messing borstel en herhaal de insmering met de plantaardige olie en verhit zoals hierboven.

Onderhoud (iedere keer dat uw barbecuet): brandt de etensresten niet af direct na het barbecuen, maar laat ze liever op de roosters achter om een beschermde laag te vormen. Het is beter deze af te branden bij de volgende keer dat u weer barbecuet. Borstel de verkoolde etensresten liever met een messing borstel af dan met de roosterborstel.

Opmerking: hoe meer u de gietijzeren roosters gebruikt, hoe makkelijker het onderhoud zal zijn. Wanneer u uw roosters opbergt voor een langere periode, smeer deze dan licht in met een plantaarige olie en wrijf daarna droog met een papieren doek. Berg op een droge plaats op.

Wanneer roest verschijnt is dit een teken dat de roosters niet genoeg of niet goed ingesmeerd zijn. Of, wanneer de afbrandmethode is gebruikt na het barbecuen, het vetlaagje is daarmee namelijk ook verbrand. U moet het insmeerproces opnieuw beginnen nadat alle roest weggeborsteld is met een stalen borstel.

Met dank aan Weber.

Waar vind ik het serienummer van mijn barbecue?

Het serienummer begint met 2 letters gevolgd door 6 of 7 cijfers. U kunt het serienummer vinden op de volgende locaties:

Gasbarbecues

  • Q 100-200: op de achterzijde frame of onder de bijzettafeltjes
  • Q 300: onder de tafel

Gasbuitenkeukens

  • Q Spirit Classic en Spirit Premium: bodemplaat
  • Genesis: de houder van het vet lekbak
  • Summit: de binnenkant van het rechter deel (het kabinet)
  • Op de sticker op de gebruiksaanwijzing

Brikettenbarbecues

  • 2 letters op de ventilatieopeningen in de deksel!

Elektrische barbecues

  • Op het frame aan de achterzijde

Met dank aan Weber.